Drept penal
- Home /
- Service /
- Drept penal
Oferim asistență și reprezentare în materia dreptului penal, începând cu urmărirea penal, camera preliminară cât și în fața instanței de judecată. Apărările în urmărirea penală, propunerea de probatorii, prezentarea avocatului la fiecare act de urmărire penală reprezintă unelte esențiale în exercitarea cu succes a dreptului la apărare.
Liberare condiționată, contestații la executare, arestare preventivă, schimbare încadrare juridică
Ajutorul specializat al avocatului este imperios necesar în orice ramură de drept, însă, în materia dreptului penal acesta este indispensabil. Fără un avocat diligent, inculpații nu își exercită toate drepturile, nu sunt informați cu privire la alte drepturi, apărările sunt lipsite de temeinicie.
Pe lângă acestea, un avocat prezent în faza de urmărire penală va fi practic vocea dumneavoastră. Va fi prezent la toate actele de urmărire penală care se vor efectua în cauză, la audieri de martori/inculpați, va putea pune întrebări, va fi prezent la percheziții și așa mai departe.
Partener
Partener
În materie penală, nu e niciodată prea târziu pentru a apela la un avocat. În materia dreptului civil există mai multe termene de respectat, însă, în procesul penal, avocatul are un rol mai important iar apărările, din anumite puncte de vedere, mai ales ca termene procesuale, sunt mai permisive.
Indiferent de momentul în care vă aflați, apelați cu încredere la orice avocat! Un avocat, în materie penală, are rolul de a veghea la respectarea tuturor drepturilor dumneavoastră! Lipsa apărărilor se transformă uneori în abuzuri iar alteori se resimte ca o culpă a organului judiciare care comite o eroare.
Dacă față de dumneavoastră s-a luat măsura arestării preventive pe 30 de zile atunci există calea contestației în 48 de ore de la momentul comunicării. Dacă s-a pierdut acest moment atunci se poate încerca o revocare a măsurii dacă nu mai există temeiurile legale care au stat la baza luării.
Cel mai bine este să aveți un avocat atunci când se ia față de dumneavoastră propunerea de arestare preventivă. Astfel, avocatul are un oarecare timp (oricum scurt!) să pregătească o apărare bazată pe informațiile de la audieri sau din declarații.
Nu de puține ori, se fac percheziții domiciliare iar ulterior persoanele sunt aduse la sediul Parchetului în vederea reținerii lor sau pentru a da declarații.
În funcție de calitatea dumneavoastră (suspect sau inculpat), care se poate modifica foarte repede, este bine de știut că dacă nu intenționați să mergeți pe recunoașterea faptei, să nu dați nicio declarație până nu vă consultați cu un avocat. Nu vi se poate întâmpla nimic negativ dacă alegeți să nu dați nicio declarație, indiferent de ceea ce vă transmit organele de poliție!
De cele mai multe ori, persoanele anchetate se afundă singure atunci când dau declarație, mai ales dacă nu știu exact ce probatorii există la dosarul cauzei sau dacă au fost supuse unor măsuri speciale de supraveghere.