Dreptul muncii
- Home /
- Service /
- Dreptul muncii
Relațiile de muncă devin uneori complicate iar una dintre părți nu mai este mulțumită de prestația celeilalte. Fie că vorbim despre angajator - care nu mai are încredere în angajat - fie că vorbim despre angajat - care se simte abuzat de către angajator.
Problemele de dreptul muncii trebuie puse în fața instanței de judecată
Avocații au rolul de a face o apărare specializată, indiferent pentru cine o prestează. Fie că sunteți angajator sau angajat, un avocat vă poate arătata care este situația juridică reală, dacă puteți acționa sau nu și care sunt finalitățile litigiului. Vă putem ajuta cu:
Pentru o concediere legală, angajatorii trebuie să îndeplinească o procedură legală prevăzută de Codul Muncii. Concedierea nu poate fi legală dacă nu vi s-a făcut o cercetare disciplinară și nu vi s-a acordat un preaviz.
În această situație, puteți introduce o contestație împotriva deciziei de concediere.
Dacă nu vi s-au achitat drepturile salariale și ați prestat munca la care v-ați angajat prin contractul individual de muncă atunci puteți face o acțiune in instanță pentru recuperarea acestor drepturi.
Concedierea unei persoane este un lucru destul de sensibil în actuala legislație. Este necesar să fie respectată întreaga procedură prevăzută de Codul Muncii.
Cea mai mică greșeală în ceea ce privește concedierea și poate ricoșa în dumneavoastră când veți fi obligat de către instanță la plata salariilor până la reintegrarea în funcția deținută de către angajator.