Prin încheierea din data de 25.04.2024, Curtea de Apel București Secția I Penală a admis cererea formulată în numele clienților noștri și a dispus desființarea în parte a ordonanțelor de luare a măsurilor asigurătorii luate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție.

În esență, unul dintre clienții noștri este cercetat pentru mai multe infracțiuni, dosarul aflându-se încă în stadiul fazei de urmărire penală. Având în vedere aceste acuzații, procurorul a dispus instituirea unor măsuri asigurătorii asupra bunurilor imobile ale clientului nostru.

Cu toate acestea, pentru unul dintre imobile, Parchetul a dispus instituirea sechestrului asupra întregului bun, deși, la momentul achiziționării acestui bun, clientul era căsătorit și se afla sub regimul comunității legale. Raportat la toată situația de fapt reținută de către DNA, s-a constatat că, soția clientului nu are nicio implicare în presupusele fapte penale cercetate și că măsura asigurătorie este abuzivă față de cota de 1/2 a acesteia.

Drept urmare, Curtea de Apel București – Secția I Penală a dispus admiterea contestațiilor formulate de către clienții noștri și restrângerea măsurii asigurătorii doar la cota de 1/2 din imobilul proprietatea comună a acestora, având în vedere că doar unul dintre aceștia este urmărit penal pentru presupuse fapte și că dreptul de proprietate al celuilalt nu trebuie afectat.

Clienții noștri au fost asistați în procedura contestației măsurilor asigurătorii, prev. de art. 250 Cod procedură penală, de către doamna avocat Adelina Denisa Murariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *