Prin hotârârea Judecătoriei Urziceni din data de 06.07.2023, rămasă definitivă prin neapelare, instanța a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4500 de lei, corespunzătoare a 150 de zile-amendă cu un cuantum al unei zile amendă de 30 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal (fapta din 16.04.2022).

Față de circumstanțele concrete ale cauzei dar și față de circumstanțele personale ale clientului prezentate în fața instanței, am reușit să obținem o soluție favorabilă clientului întrucât acesta a fost condamnat la o amendă penală. Mai mult decât atât, această amendă penală a fost amânată, instanța stabilind un termen de supraveghere de 2 ani de zile.


Astfel, instanța a reținut că: “Totodată, la stabilirea pedepsei şi a modalităţii de executare, instanţa va avea în vedere şi că inculpatul nu a mai avut drept de circulaţie începând cu 16.04.2022 şi până în prezent.
Raportat la circumstanțele personale arătate, dar și la faptul că inculpatul nu are antecedente penale şi a colaborat de la începutul urmăririi penale cu organele competente, acesta efectuând demersuri pentru ca urmărirea penală să se desfășoare cu celeritate, achitând costul emiterii buletinului de analiză toxicologică-alcoolemie și prezentându-se la toate chemările organelor judiciare, instanța apreciază că se impune stabilirea unei pedepse, fără ca aceasta să fie efectiv aplicată, urmând să facă aplicarea disp. art. 83 Cod penal.

Clientul a fost asistat pe parcursul întregului proces penal de către doamna avocat Adelina Denisa Murariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *