Ordin de protecție

Violențe asupra mamei și asupra fetiței minore

Persoana a apelat la servicii juridice de specialitate aflându-se într-o situație disperată. Concubinul pe care îl tolera în propria locuință, a devenit agresiv atât verbal cât și fizic. Violențele se revărsau în principal asupra mamei însă fetița a fost amenințată și ea. De asemenea, acesta consuma băuturi alcoolice în exces. S-a solicitat o soluție pentru a-l îndepărta pe concubin.

Client:

Persoană vătămată

Categorie:

Ordin de protecție

Durată:

5 zile

Status:

Admitere

Situația de fapt:

Persoana vătămată trăiește în concubinaj cu o persoană agresivă, atât verbal cât și fizic, cu probleme comportamentale și consum excesiv de alcool. Au împreună o fetiță minoră ce este mereu speriată de concubin care nu îi acordă sprijin deloc. Fetița asistă des la violențele fizice și verbale asupra mamei.

Soluția:

După cercetarea judecătorească și după ce s-au administrat toate probele propuse, instanța a declarată închisă cercetarea judecătorească și a deschis dezbaterile acordând reclamantei cuvântul pe fond. Am pus concluzii de admitere, pledând în sensul apărării vieții de familie, a libertății fizice și psihice. Orice conduită asemănătoare cu cea a pârâtului trebuie sancționată de către organul judiciar. Traumatizarea fetiței prin teamă constantă că viața mamei este pusă în pericol trebuie reprimată și corectată. Astfel, instanța: