Prin hotârarea din data de 30.10.2023 a Tribunalului București Secția I Penală, s-a dispus față de clientul nostru, confirmarea soluției de renunțare la urmărirea penală. În esență, clientul a fost cercetat pentru fapta de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. (1), alin. (2) din Legea nr. 143/2000 și de efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactive, prev. de art. 16 din Legea 194/2011.

Ulterior, la data de 04.10.2023 s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunile mai sus arătate în infracțiunea de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. (1) din Legea nr. 143/2000.

La adoptarea soluției de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT, s-a reținut că clientul a deținut o contatitate relativ mică de droguri, respectiv 0.07 grame pulbere. La aprecierea lipsei interesului public în urmărirea faptei s-a avut în vedere și persoana clientului, în vârstă de 26 de ani, care în momentul depistării a recunoscut natura substanțelor deținute, având o atitudine cooperantă. Din fișa de cazier, se constată că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale.

Clientul a fost asistat pe parcursul întregului proces penal de către doamna avocat Adelina Denisa Murariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *